Bjørnholen

Åsryggen som Bjørnholen ligger på er lengst øst i marka, med kommunegrensene fra Fet, Skedsmo og Sørum kryssende om hverandre. Bjørnholen er i Sørum kommune, men en skal ikke gå langt for å komme inn i både Fet og Skedsmo.


Masta som står på Bjørnholen er av nyere dato med alskens duppeditter hengende oppover, fra antenner til radaer og paraboler. Tidligere sto det er utkikkstårn der som på Skedsmosiden hadde kallenavnet Kopperudtårnet, oppkalt etter gården Kopperud som ligger vest for Bjørnholen.


Det er mange stier som leder til Bjørnholen, som er et slags knutepunkt i marka. Fra Kopperudlia er det noen stier går opp til Bjørnholen, det samme for Borkedalslia. Over Størsrudfjellet kommer det stier og fra Faldalen er det også mulig å komme seg til Bjørnholen.


Langs med Glomma i Sørum er det flere steder stier som leder til Bjørnholen. Både ved Nordre Hammeren og Mellomhammeren går stiene opp i skogen. Fra Nordre Hammeren går det sti opp til blant annet Bæreggtjernet, og stien fortsetter til Pussemyra.


Derfra er det flere muligheter for å komme seg til Bjørnholen langs stier. Én går om Elghytta, en annen går om Ruserud og videre enten om Kohinor eller over Lenmåsan og til Bølerposten. Fra Kohinor går en sti som møter stien fra Elghytta rett øst for Bjørnholen.


Med den beliggenheten til Bjørnholen, midt i marka som et knutepunkt for mange stier på kryss og tvers er det mange som ferdes der. På Bjørnholen er det en boks med ei turbok oppi. Der kan man skrive seg inn og etterlate et bevis på at man har vært på Bjørnholen.

Bildene under viser forskjellige stier som går til Bjørnholen, enten via Kopperudlia eller Dammyra.

Kommenter innlegget

Bli den første til å kommentere

Anmeld innlegget

Vurdering
Last opp fotografier
Ingen anmeldelse enda. Bli den første til å anmelde

Flere poster i samme kategori

Populære poster

Hærfangkjerka

Hærfangkjerka

Skriv en anmeldelse
Hærfangkjerka ligger på åsen Hærfangen ved myra Slorene.
Les mer
Farshatten

Farshatten

Skriv en anmeldelse
Farshatten er et populært turmål i Skogsbygda.
Les mer
Rudskulen

Rudskulen

Skriv en anmeldelse
Rudskulen ligger i et skogområde som er både bratt og vilt.
Les mer
Finnbråten

Finnbråten

Skriv en anmeldelse
Siste husmann som bodde på Finnbråten, døde i 1907.
Les mer
Torvmåsan

Torvmåsan

Skriv en anmeldelse
Torvmåsan ligger i Faldalen i Fet og hadde opprinnelig to torvhus.
Les mer
Breimåsan

Breimåsan

Skriv en anmeldelse
Breimåsan er den største myra i Skogsbygda.
Les mer