Storrunden i marka

Storrunden var en arrangert tur 5. mai 2019, men denne turen gikk 18. april for å se hvor lang tid det ville ta. Underveis ble jeg klar over at noen deler av turen måtte sløyfes, enten på grunn av hogst eller at den rett og slett ble for lang til den avsatte tiden.


Med start på Stampetjernet gikk første del til Røverhula langs med veien ovenfor Stampetjernet og siden sti inn i skogen. Fra Røverhula gikk turen langs myra på nedsiden, forbi Blikkhytta og ned til Tretjernet. Derfra videre til Sjursrud og stien inn skogen til Breimåsan.


Videre forbi Svarttjernet og ned til Finnbråten. Et lite stopp der og videre gjennom Vinsnesskogen og ned til Bergerbekken. Krysset den på et passelig sted og gikk videre til Søndre Kongsrud og opp til Rakkermåsan. Derfra ned til snuplassen ved Småtjerna og opp den nesten forsvunnede skogsveien til Torvmåsan.


Fra Torvmåsan bar det videre mot Kohinor og kommundedelet mellom Skedsmo og Sørum og så over Lenmåsan til kommundedelet mellom Fet, Skedsmo og Sørum. På Sørumsiden av kommunedelet var skogen hugget ned helt bort til Elghytta, så da gikk turen ned til Bølereposten og til Bjørnholen.


Fra Bjørnholen er det ikke lange turen ned Lundertjernet og opp til Farshatten. På Farshatten er det flott utsikt utover Skogsbygda og åsene i østmarka. Derfra følges stien tilbake til Stampetjernet.


Turens lengde er 12,6 kilometer i et variert terreng.


Kommenter innlegget

Bli den første til å kommentere

Anmeld innlegget

Vurdering
Last opp fotografier
Ingen anmeldelse enda. Bli den første til å anmelde

Flere poster i samme kategori